Skip to content

Bakeriet med eget utsalg i Fregattveien ble etablert i 1965 av Svein Torkelsen og hans kone Tulli.
I 1999 overtok ekteparet Jo-Krister og Lena Idland Rasmussen driften.

Vi er i dag 12 ansatte og har en variert produksjon av baker- og konditorvarer.

I størst mulig grad bruker vi tradisjonelle bakemetoder med surdeig og fordeiger.

Dette gjenspeiler også vår holdning om kvalitet gjennom hele produksjonen. Fra råvarer og bruk av tid i bakeprosessen til ansatte med god faglig kompetanse og ønske om å lage førsteklasses produkter.

Over lang tid har opplæring av nye fagarbeidere vært et av våre satsingsområder. Vi har derfor som regel alltid lærlinger i både baker- og konditorfaget.

Lena som har fagbrev som baker & konditor ble for øvrig Norgesmester for unge bakere i 1997 og 98 og fikk en 4 plass i europamesterskapet.

Lena har i 2017 fått mange ideer og masse ny kompetanse gjennom konditorskolen til Idun, med samlinger både i Oslo og Brussel.

Jo krister ble i 2014 utdannet Diplombaker, som er en videreutdanning for bakere med avluttende Universitets eksamen.
Og har gjennomgått kurset «artisan baking» i regi av Regal/ Richemont Fachsculte i Sveits i 2016.
Richemont Fachschule i Sveits omtaler seg selv som «Switzerland’s leading Centre of Excellence for bakery and confectionery», og er internasjonalt kjent som en av de beste skolene når det gjelder baker og konditorfagene.

Vår konditorlærling fikk 1. plass i Rogalandsmesterskapet for baker og konditor lærlinger vinteren 2009, som ble avholdt på Godalen vgs.

Vår bakerlærling fikk 1 plass i samme konkurranse i både 2016 og 2017 som ble avholdt på Jåtta vgs.

 

Bakeriet satser fremdeles på eget utsalg og leveringer til lokalmarkedet. Våre faste leveringer går i hovedsak til kantiner, hoteller og restauranter. Mens Bakeri-utsalget på Buøy utgjør den største delen av vår omsetning.

 

Media:

1. plass i Rogalandsmesterskapet for unge bakere 2017

1. plass i Rogalandsmesterskap for unge bakere 2016

Buøy Bakeri på Bakeskole i Sveits 2016

VG – Lena dobbel Norgesmester-2003

Buøy bakeri først ute som sertifisert som håndverksbakeri Januar 2019

Her er Jo Krister godt i gang med å snitte brødene som skal inn i den nye steinovnen.

Bilde fra 1977, hvor sønnen Leif Egil i full produksjon sammen med Svein & Tulli.

Buøy Bakeri & Konditori – Sertifisert håndverksbakeri.

Back To Top